söndag 30 november 2014

Första ljuset

Idag tänder jag första adventsljuset i en enkel adventsljusstake gjord av fat från Myrorna och ljushållare från Slöjd Detaljer.
 
 

söndag 16 november 2014

Mary och Susan

I maj var jag till London på en studieresa med jobbet. Förrutom att titta på dammluckorna vid Thames barrier och annat spännande, gjorde jag och Cathrine två avstickare till Loop i Islington. Vid ett av tillfällena köpte jag två härvor härligt, ljuvligt (och dyrt!) garn från Madelinetosh. Insåg när jag kom hem att det blå garnet inte skulle räcka riktigt hela vägen, så det vara bara att beställa en härva till (tack och lov för internet!).

Samtidigt köpte jag mönstret till sjalen Brown-Eyed Susan. Min Susan blev dock blåögd och syns till höger i bild. När jag var klar hade jag trots allt fortfarande garn kvar. Så pass att det räckte till ytterligare en sjal. Mönstret till den heter Mary's shawl och finns i en bok jag köpte i somras, One-Skein Wonders.

lördag 15 november 2014

Mot evigheten...

... och vidare! Ett av hösten projekt: en "infinity shawl" i "chevron"-mönster av Drops Cotton Merino (märks det att jag surfar mycket på engelska webbsidor?). Mysig som attan och passar perfekt till nya - surprise! - lila kappan.
 

Tidlöst pyssel


Ibland behöver vi lite annat än garn i bloggen. Pärlor är verkligen ett tidlöst pyssel. Här i 2014 års tappning med Angry Birds och Minecraft skapat av yngste sonen efter idéer vi Googlat fram på nätet.