fredag 22 november 2013

A little party never killed nobody


Jag drog till Öland i helgen, hem till mamma och morgonkaffe och den här gången fick jag också i näven nycklarna till en lånad sportbil. Jag som nästan aldrig kör bil i vanliga fall inser att sportbil, det är grejen. Så med 87-åriga mamma i framsätet drog vi runt, hon och jag.


Jag fick lite Gatsby-känsla med sportbil, Long Island och resan in till New York (Borgholm nurå) och kryddade med mössan jag stickat. Mönstret är Dödergöks fluffiga basker, otroligt trevlig stickning i garnet Araucania från Peru gjort av alpacka, merino, silke och donegal, som jag tror betyder irländsk tweed. Nu när jag länkar till bilden ser jag att jag gjort helt annorlunda och vridit mönstret. Det blev ju helt OK. Undrar om jag kan göra om det?


Jag köpte två härvor av garnet för några år sedan och tänkte mig nog en sjal. När jag nystade upp det märkte jag att det luddade väldigt, men som mössa gör det sig tycker jag. Och ner över pannan blir jag lite 30-talsgatsbyaktig. Än har jag inte sett filmen, men däremot läst boken. Åh vad det är mycket jag undrar över i den! En riktigt kompakt läsupplevelse är det och nån sa att den står på 100-listan över världsböcker. Förundras fortfarande över att en nästan hundraårig bok kan kännas så otroligt nutid.

torsdag 14 november 2013

Bättre sent än aldrig?

Sprattelfilten är klar så där lite lagom till det att lillen krälar ifrån den. Antingen går bebistiden för fort eller så är jag ohyggligt långsam på att sy.

Det började bra med mätning, nålning, strykning och snygga fogar mellan lapparna men det har urartat något. Veck, synliga sömmar, lagade hål och sömnad utan vare sig mätning eller nålning. Den snyggaste filten kan jag konstatera att jag fortfarande har kvar att sy. (Och den gången behöver jag följa proffstipsen från Nina lite bättre.)

Published with Blogger-droid v2.0.10