tisdag 29 oktober 2013

Spiraler

Har ägnat större delen av oktober åt jobb. Stunderna, och orken, för stickning har varit försvinnande få. Ett par benvärmare har jag ändå lyckats få till. De är stickade med spiralresår - två räta, två aviga i fyra varv, förskjut en maska åt vänster, två räta, två aviga i fyra varv, osv. Effekten blev väldigt trevlig.

Garnet är Fame Trend från Marks & Kattens. Jag la upp 72 maskor på sticka 3 och började och slutade med 3 cm vanlig resår. Jag delade ett nystan på två och stickade tills det tog slut. De blev ungefär 50 cm långa.

fredag 25 oktober 2013

Lycka i ett litet nystan

Jag ska snart ut och resa och då passar det bra att ta med ett sådant här nystan. Litet, lätt och framför allt vackert. Det är Mia Dehmer (alias VickeVira på Etsy) som färgar och spinner garner som detta. Jag tycker att det bästa med dem är att de liksom gör jobbet själva. Inga avancerade mönster behövs för att få till en vacker sjal, jag tycker slätstickning och nåt enda hålmönster blir bäst. Fortsättning följer...

lördag 12 oktober 2013

Sommarens små projekt

Sommaren resulterade i några små virk- och syprojekt som legat och väntat på att bli bloggade ett tag. Det blev bland annat ett hårband, armband, blommor till armeringsspaljén, ljuslyktor, ett etui till virknålarna samt en liten väska med dragkedja och tygfoder. Ljuslyktorna är från ett Drops-mönster, i övrigt har jag virkat ur egen huvud samt bilder i tidningar och böcker.