onsdag 30 maj 2012

Trolleri

Länge har jag föredragit rundstickor framför traditionella raka. Nu har jag lärt mig nåt nytt så nu kan jag även pensionera strumpstickorna! Här är ett par halvvantar påbörjade. Mer om dem kommer sen.

Det mest fantastiska med sticktekniken är nog att man kan göra båda vantarna samtidigt på samma rundsticka. Det tyckte jag verkade överkurs första gången så det blir ett senare projekt.


Published with Blogger-droid v2.0.4

4 kommentarer:

  1. Magic loop och you tube är den hemliga trollformeln, sen är det bara att köra. :-)

    SvaraRadera
  2. Såg nåt klipp när jag letade runt efter tvåändsstickningstips förra sommaren. Tänkte, nån månad senare, att jag skulle göra ett försök ur minnet - men det blev bara pannkaka... Ser ut som att jag måste testa igen, för det verkar ju onekligen väldigt smidigt!

    SvaraRadera
  3. Jag gör alltid båda mina vantar och strumpor på rundsticka samtidigt. Det är inget svårare att göra två än att göra en, gäller bara att hålla reda på garnet så man inte råkar sticka med fel ände så dom sitter ihop. :-) Lycka till!

    SvaraRadera
  4. Vad kul att fler än vi från syjuntan har hittat hit till bloggen! :-) Magic loop-stickandet går fint och nästa gång ska jag göra båda samtidigt. Det är inte riktigt lika kul att göra reprisen...

    SvaraRadera