söndag 26 september 2010

Löspolo och matbröd

Ägnat helgen åt brödbak och stickning. Vederkvickande sysselsättning. Nästan klar med en löspolo i cashmere island från Noro - i stort sett enligt instruktioner från Sarah. Snabbstickat, så jag har nog lite längre mellan intagningsvarven än vad som var tänkt....
Published with Blogger-droid v1.6.0

onsdag 22 september 2010

Förläng sommarkänslan


Det börjar bli lite höstruggigt. Imorse var det mörkt när jag cyklade till pendeltåget. Då är det härligt att tänka att sommaren var fantastisk. Midsommar till exempel. Den firade vi på denna genuint vackra fäbod i Dala-Floda. Just här planeras för midsommarstångsresning vid Flosjön några hundra meter längre bort. Stången ligger redan klädd och det ni inte kan veta, men som jag minns, är att i granngården satt spelemännen och övade och sjöng och ljudet spred sig över fäbodgatan, gärdsgården och syrenhäcken.

Vi har 52 minuters paus i programmet mellan midsommarlunch, lekar och kvällsfirande. Jag passar på att vira upp ett nystan och njuta av ett Dalarna helt på topp.

onsdag 15 september 2010

Bubbelmössa med häng

Nu är den klar, den lilla bubbelmössan! Blev ju något mindre än jag hade tänkt, men dottern ville gärna ha den, om den bara fick lite häng. Nu är det bara att vänta på lite kallare väder.

Stickade tills garnet var slut och drog i hop. Blev precis lagom. Mönstret är från Nina Sagulin och den är stickad i Eskimo. Sarah har stickat originalutförandet i vinrött tidigare. Väldigt sugen på en egen, så det blir nog till att shoppa lite mer garn - och kanske en egen sticka (tack för lånet Sarah!).

söndag 12 september 2010

En värvad tonåring


Kanske kommer just du ihåg vad du gjorde den 19 juni i år? Det gör jag med. Dagen tillbringades på fotbollscup och framåt eftermiddagen visade en rojalistisk pappa upp Victorias brudklänning i sin mobil, som alla genast omringade.

På kvällen var det konfirmation. Min present blev en garnhärva som blivit över från mammakoftprojekt och en kreativ bok av Nina Sagulin. Konfirmanden ifråga hade nämligen visat intresse för mina stickade halsdukar. En chansning förstås, men den gick hem. I somras, i de finska björnskogarna, blev hennes första alster stickat. En långhalsduk i detta garn från Dala-Floda. Och jodå, hon är sugen på fler ...

söndag 5 september 2010

Sammanställning

Igår blev jag äntligen färdig med min plommonfärgade rutmönstrade halsduk (uppe till höger). Jag började på den under vår juntaresa i mars, och nu tog garnet slut och den hann bli ca 170 cm lång. Jag är mycket nöjd med den. Garnet är från Rowan, underbart mjukt och lite lagom ulligt. Tidigare i somras stickade jag även en väska (uppe till vänster). Den blev rätt sladdrig efter första tvätten, men påhejad av Cecilia och Jenny vågade jag köra den en omgång till i maskinen. Det blev mycket bättre. Nu väntar den vara på att få en rejäl knapp. Mellan dessa två ligger ännu en sjal i bellismönster. Garnet är det jag köpte i London för tusen år sedan (känns det som, se här), Silk blend från kvinnokooperativet Manos del Uruguay. Handfärgat och därmed vackert flammigt. Det är nog det mjukaste garn jag har stickat i. Den mörkgröna i silketweed ska få en rostfärgad tvilling och tillsammans ska de få flytta till mina fastrar. Längst upp till höger ser ni mitt galnaste och absolut snabbaste projekt. Knappt fyra timmar tog det att färdigställa den mössan. Åremössan heter modellen, och garnet är helt galet flerfärgat. Jag lär synas i vinter.

fredag 3 september 2010

Liten bubbelmössa

Stickar bubbelmössa. Planen var att jag skulle ha den själv, men den blev lite liten.... Töjbar, ja, men inte såå töjbar. Yngsta dottern har lovat att förbarma sig över den - bara den får lite häng, så häng får det bli!

Mönstret kommer från Nina Sagulins 'Sticka accessoarer' och är väldigt roligt att tillverka, så det blir nog en till, lite större, en annan gång.