lördag 31 oktober 2009

Granar på g


Det här är en stickning som jag har hållit på med rätt länge nu. Eventuellt har jag visat den tidigare. Då får ni ha överseende. Det är granar i öländsk ull, skiftande grön naturligtvis, vad blir det annars för granskog? Garnet är vackert om än lite vasst, så det blir nog ingen halsduk man virar runt halsen direkt utan hellre har runt kappkragen eller så. Nu har jag bestämt mig för att den ska bli färdig innan jag börjar med något annat, tror jag i alla fall ;o). Mönstret har jag tagit från Stickhandboken, och det är riktigt trevligt, men kräver koncentration. Det blir lite som meditation att sitta med det här arbetet. Och sånt ska ju vara bra.

måndag 26 oktober 2009

Sex kanter har min virkning...


Nu har jag börjat virka glada sexkanter av garnet jag köpte på Syfestivalen. Jag får se hur långt mina åtta nystan räcker och vad det blir när det blir klart. En halsduk, kanske eller en sjal eller kanske en liten pläd.

torsdag 22 oktober 2009

tisdag 20 oktober 2009

Blåbärstopp


Ännu en mössa klar! Discostickorna gjorde att det
bara rasslade på. Garnet är än en gång Colinette, point 5. Och mönster från Sagulin. Väntar (och väntar, och...) på mer Colinett - sen ska här bli några mössor till. Verkar ju inte som om jag får behålla nån ;-). Men gör jag tillräckligt många så...

Hemma med ynklig och sjuk dotter idag, så stickorna går varma. Väska på gång. Ska bli spännande att prova förvandlingstricket i tvättmaskinen sen.

måndag 19 oktober 2009

Wroom, wroom 2

Nu är mina amigurumibilar klara. Jag kunde ju inte bara virka en, det var för enkelt. Själva virkandet gick fort, men sedan hade jag 2*18 små bitar att montera ihop... Tanken var att pojkarna skulle få var sin, men nu vet jag inte om jag skiljas från dem.

En lite rolig detalj: webbsidan jag laddade hem mönstret från ligger i Argentina. Det är ju lite häftigt att man med några klick kan köpa virkmönster från (nästan) andra sidan jorden.

söndag 18 oktober 2009

Arg

Ja, nu är jag arg. Nu får det vara nog! Vad är det jag är så arg på? Jo, LUDDANDE GARN. Närmare bestämt Puddel. Jag vet att jag är lite känslig mot luddande garner, men det här var ju extremt. Jag har köpt på mig en del, inte dyrt, så jag går inte i konkurs för det här. Inte ekonomisk i alla fall. Och så stickade jag en snygg väska i det mörkgrå garnet (jättefin färg). Tovade skapelsen. Det blev ju bra. Formmässigt och så alltså. Men LUDDET! Tvättmaskinen proppfull med ludd. Eller rättare sagt hår, för det här garnet släpper ifrån sig hår. Jag har skakat den, låtit den hänga ute i halv storm, jag har dammsugit den och tänkt att NU ska det väl lugna ner sig, plockat hår för hand, min tålmodiga mamma har rollat den med klädvårdsrulle, men hårandet har inget slut! Nu har jag faktiskt slängt de nystan jag hade kvar, så det känns lite bättre.

torsdag 15 oktober 2009

Min första mössa och halsduk NÅGONSIN!


Det är ingen vidare bild, men jag var ju bara tvungen att dela med mig av min stora seger! Efter lite strixande och fixande är min halsduk och mössa klar. Mönstret till halduken är ju improviserat och den blev rejält tjock så jag får hoppas på en kall vinter ;-) Mössan fick jag ändra mönstret lite på för att jag inte skulle se alltför töntig ut i den. Nu ser jag bara lite töntig ut.
Nu måste jag ta mig samman och sätta ihop resten av mina amigurumisar innan jag får hitta på något med det vackra garnet jag köpte på Syfestivalen.

måndag 12 oktober 2009

Discostickor

Jag har köpt discostickor! Lovar att det går undan när jag stickar - säkert dubbelt så fort som vanligt.... ;-). Just nu sitter det en lila mössa i vardande på dem.
Risken är väl att man glömmer stickningen, hämtar ner dotterns discolampa och slår igång Daddy Cool.
Notera att det röda överkastet faktiskt har just den nyansen. Det ska alltså inte vara helt omöjligt att fotografera rött...?

söndag 11 oktober 2009

Ett gammalt alster i Sarek

Här är en halsduk som jag gjorde klar för ett bra tag sedan, minns faktiskt inte riktigt när. Garnet heter Sarek och skiftar trevligt från turkos till gulgrön via rosa och lila. Det gillar jag. Den är varm och härlig. Jag gjorde det riktigt enkelt för mig och stickade slätstickning och avigstickning omvartannat. Det blev fylligt och fint.


Knallrosa med volang

Här är mitt senaste alster. Mönstret kommer från Sagulin. Själva sjalen är stickad på tvären i mosstickning, och sen stickar man på en volang med omslag som bildar en fin hålrad. När jag hade maskat av volangen såg den så eländig ut så jag tog och virkade fasta maskor runt kanten, och det blev väldig volangigt och bra. Jag har inte hunnit tvätta och forma den ännu, då blir den nog ännu finare. Och så färgen - nog för att den är rejält kraftigt rosa, men kanske inte så neonfärgad som på bilden. Garnet kommer från Färgkraft.

tisdag 6 oktober 2009

Grön halsduk


Nu har jag äntligen fått till en bild på den gröna halsduken. Mönstret kommer från Sagulin och garnet är Colinette one zero.
Alltid svårt att fota med blixt, men jag tycker att jag fick till färgen ganska bra i alla fall.

söndag 4 oktober 2009

Kurts nya kompis

Om den här rosa-gröna firren faller sin tänkta ägare i smaken kommer den att flytta hemifrån redan imorgon.